Sen de İzle!

18 Ağustos 2011 Perşembe

Karanlığın Kehaneti (kurgu)

Karanlığın Kehaneti (kurgu) Khazad-Dum'un VII Durin tarafından alınışından yüzlerce sene sonra...

Minas Tirith'de, kralın odasından yükselen bir feryat, neredeyse Beyaz Şehir'in tamamı tarafından duyuldu:
"Gitmiş! Palantir gitmiş!!!"

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orta Dünya'nın en gözde cismi, Orta Dünya'nın en güvenli yerinde kaybolmuştu...

Sauron'un karanlığına maruz kalan Palantir neredeydi?

Bazıları onun karanlığıyla kendi kendini yok ettiğini iddia etse de gerçek çok çok farklıydı. Palantir, İmparator Tassadar tarafından çalınmıştı. Peki neydi bu Palantir'de bu kadar önemli olan?

Saruman'ın Sauron ile iletişime geçtiği gibi, Sauron da bu Palantiri kendisinden daha karanlık bir varlıkla iletişime geçebilmek için yeniden tasarlamış ve kullanmıştı zamanında...

Melkor !
Morgoth Bauglir...

Senelerce karanlık bir gücün eline geçmeyi bekleyen Palantir nihayet amacına ulaşmıştı. Orthanc, bir kere daha Palantir'e ev sahipliği yapıyordu. Tassadar, içindeki bütün karanlığı Palantir'e aktardı. Ve boşlukta dolaşan Melkor'un karanlık ruhu, Tassadar'a ulaştı. İmparator'un meşhur çelik iradesi, Melkor'un iradesi karşısında kızgın volkanlara atılmış demir gibi eridi...
Melkor, ruhunun bir parçasıyla Tassadar'ın bedenini ele geçirdi. Ve ona karanlık bir vazife verdi. Orta Dünya'da, Valarların kudretini sembol eden hiçbir varlık kalmayacaktı.

"Orta Dünya'da sağ kalan her büyülü varlığı, her büyülü sureti yok et. Büyü Orta Dünya'yı terk ettiğinde ben geleceğim!.."

Arda'yı ele geçirme planına, Orta Dünya'dan başlayacaktı.
Melkor'un iradesindeki Tassadar, Orta Dünya'nın bütün büyülü varlıklarına karşı büyük bir savaş açar ve kendisine Melkor tarafından bahşedilen "Kara Miğferliler" (karanlık ruhun esir ettiği eski şovalyeler) isimli savaşçılarını batıdan gelen büyücü Darius Lemez'in üzerine gönderir.
Kara Miğferliler Darius'u öldürür ama onun büyülü asasını bulamazlar. Darius bu asayı Shire'da bulunan boş bir hobbit evinde saklamıştır.

Palantir'in karanlığı gittikçe büyümekte ve etkisi altına aldığı bütün varlıları kendisine itaat etmeye zorlamaktadır. Ne Cüceler ne de İmparatorluk ordusunun kumandanları ve askerleri artık Palantire ve onun karanlık ruhunun ele geçirdiği Tassadar'a karşı çıkamaz hale gelmişlerdir. Hepsi tek bir kaynaktan besleniyormuş gibi onun büyüsüne kapılmışlardır. Morgoth, kendisine bir imparatorluk almıştır. Saldırı acımasızca devam eder...

-Demir Balrog önderliğindeki muazzam İmparatorluk ordusu Fangorn'a girer ve büyülü varlıklar olan kadim entlere saldırır. Fangorn tamamen yakılır ve entler acımasızca yok edilir.
-Entlere olan vefa borçlarını unutmayan Rohan, İmparatorluğa karşı çıkar. Melkor'un emriyle Tassadar silahlarını Altın Konak'a doğrultur. Miğfer dibi yağma edilir. Edoras yakılır. Rohan kralı ve kraliçesi hunharca öldürülür. Batı emnet tamamıyle işgal edilir. Karanlığa boyun eğmeyenler öldürülür. Boyun eğenler ise İmparatorluğun hizmetkarı edilir.
-Melkor'un zamanın da gerisinde kalmış karanlık hizmetkarları tekrar uyandırılacaktır.
-Moria ile Isengard arasındaki dağlar, tahmin edilemez bir hızla delinir ve büyük bir tünelle Moria ve Isengard birbirine bağlanır. Rohan Geçidi İmparatorluğun hakimiyeti altına alınır. Ayrıkvadi kuşatması yaklaşmaktadır.

Bu arada Gondor boş durmaz ve "Müttefik Kuvvetler" adı altında, hem elflerle hem de Rohan'dan arta kalanlarla bir ittifak kurar. Ak Divan Minas Tirith'de yeniden kurulur. Bu sırada Beyaz Şehir'deki kahinler ileriyi görme yetenekleriyle beklenen kehaneti dile getirirler.

"Koruyun, mucizevi olanı... Eğer karanlığın dönmesini istemiyorsanız.

Kralın sunağındaki Anduril'i koruyun...
Dört kolyeyi koruyun, onlar ki kutsal kolyelerdir; Orta Dünya'nın ıssız diyarlarında saklı olan...
Batıdan gelen büyücünün asasını koruyun, garip bir köyün garip bir evinde...
Ölümsüz Topraklardan gelen büyülü varlıkları koruyun, Ak Divan'a başkanlık edecek olan büyücüleri, ki yakındır onların gelmeleri...

Yok edin Palantiri! Sahibi, Karanlık ruhları tekrar uyandırmadan önce... "

Özgürlük Savaşçılarının etki alanı artmaktadır.

Rohan Direnişçileri topraklarını geri alabilecek midir?

Yeniden kurulan Ak Divan'ın önderliğindeki "Müttefik Kuvvetler" karanlığın dönüşünü engelleyebilecek midir?

Orta Dünya'da ki son büyü kalıntıları, Tassadar'ın hiddetinden kurtulabilecek midir?

Kara Miğferliler ve İmparatorluk ordusu karanlığı umarsızca yaymaya devam etmektedir...

Tassadar'ın öfkesi ve Melkor'un dönüşü durdurabilecek midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu