Sen de İzle!

18 Ağustos 2011 Perşembe

Enwor Serisi

Enwor Serisi


Eminim ki bu satırları okuyanların birçoğu Enwor Serisi’ni ve bu serinin yazarı Wolfgang Hohlbein’i ilk defa duyuyor, kahramanlarımız Skar ve Del’i tanımıyorlar. Ve yine eminim ki, İthaki tarafından çevrilen ilk iki kitabı okuduklarında devamının çevrilmemiş olmasına hayret edecekler. Neyse ki kitaplar birbirinden bağımsız olduğundan, hikâyenin yarım kalması söz konusu değil.

Serinin ilk kitabı Gezgin Orman’da, iki Satai savaşçısı, Skar ve Del, yalnızca şiddeti önemseyen Quorrl haydutlarından kaçmak için Nonakesh Çölü’ne girerler. Günler boyunca, sonsuza uzanıyormuş gibi görünen çölde ilerlemek zorunda kalan Satailer, tüm umutlarının tükendiği, dayanma güçlerinin kalmadığı anda mucizevî bir şekilde fark ettikleri ormana girmeleri ile birbirinden inanılmaz olaylarla yüzleşmek durumunda kalırlar. Orman sakinlerinin onları, bu esrarengiz ormanda yaşamaya başlamadan önceki ana vatanlarına dönmelerinde yardımcı olacak ‘kurtarıcılar’ olarak görmesinin yanı sıra, çölün ortasında yeşermiş bu orman asıl sırrını öğrenecek olan Satailer, Gezgin Orman’ın sonunda gerçek bir sürprizle karşılaşacak.

Yazar, kitabın sonuna dek okuyucunun, aklını değil, yalnızca anlattıklarını okumasını sağlıyor ve son anda zihninizde yanıp sönen yıldızlarla sizi ani bir şakınlık bulutunun içine hapsediyor. Bu noktaya dek yeterince hızlı okuduğu kitabın beklenmedik bir şekilde bitmesi okuyucuya ‘ani son’ izlenimi verirken; tek yapacağı, heyecanla ikinci kitaba sarılmak oluyor.

Yanan Şehir’de ise Skar, bir grup seçilmişle birlikte Combat’a giderek Erk Taşı’nı almak, Combat’ın cehennemi andıran sıcağına karşı koymak, boynunda taşıdığı kesenin içindeki yaşam kaynağı yavaş yavaş tükendikçe daralan zamanla mücadele etmek ve tüm bunların üstesinden Del yanında olmadan gelmek zorundadır.

Wolfgang Hohlbein’in sürükleyici anlatışı ve tahminlerinizin ötesinde bir kurgu ile gelişen olayları, nasıl olup da bu kadar kısa bir sürede bitirmiş olduğunuzu anlayamayacağınız bu iki kitabı özlemenize, hiç bitmemiş olmalarını dilemenize neden olacak. Umuyoruz ki İthaki, serinin diğer kitaplarının çevirisine devam eder. Zira bu serinin devamını sabırsızlıkla bekleyen okuyucuların sayısının oldukça fazla olduğundan hiç şüphem yok. Üstelik şaşırtıcı görselliği ile Enwor, yarım bırakılmayı asla hak etmeyecek bir seri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu