Sen de İzle!

14 Ekim 2011 Cuma

Spiders (Örümcekler)

Spiders (Örümcekler) Orta Dünya’da yaşayan pek çok kötü yaratık vardır. Bunların büyük bir çoğunluğu Vala Melkor tarafından yaratılmış olsa da en kötüleri onun eseri değillerdi. Bu güçlü ve kötülük dolu yaratıklardan biri de örümceklerdir. Örümceklerin en büyüğü ve kuşkusuz en kötüsü ise Ungoliant’dı. Ungoliant dişi örümcek şeklini almış bir Maia idi ve Ağaçların Çağları’ndan önce Arda’ya gelmişti.
age is sized 764x674.

Ungoliant, Ağaçların Çağlar’ı boyunca Avathar’da, Pelori Mountains (Pelori Dağları) ve donumuş denizde yaşadı. Tek başına yaşıyordu ve söylendiğine göre örmüş olduğu ağlar güçlü Manwe’nin bile gözünden kaçıyordu.

Bu kadar güçlü ve kötü yaratığın Orta Dünya’ya zarar vermesi kaçınılmazdı. Ungoliant, Melkor tarafından yaşadığı topraklarda bulundu ve onunla birlikte Valinor’a giderek Trees Of The Valar’ın (Valar’ın Ağaçları) özünü emerek onları yok etti. Fakat Ungoliant doyumsuzdu ve güçlüydü.

Melkor’un elindeki Silmarilleri gördü ve onları da almak istedi. Melkor Ungoliant ile tek başına mücadele edemezdi. Son anda Melkor’un yardımına onun çığlığını duyan Balrog’lar yetişti. Kara kamçıları ile Ungoliant’ı kamçılamaya başladılar. Ungoliant en az kendisi kadar güçlü bu yaratıklarla mücadele edemedi ve kaçtı.



Ungoliant Balrog’ların elinden kurtulduktan sonra Beleriand’a gitti ve sonradan Nan Dungortheb ismini alan yerde yaşamaya başladı. Ondan doğan diğer örümceklerinde ilk yuvası burasıydı. Bu zamanlarda Nan Dungortheb’e hiçbir elf (Elves) veya insan (Man) girmeye cesaret edemedi. Ungoliant bir süre sonra buradan da ayrıldı ve güneye doğru yolculuk etti.

Ungoliant böylelikle Orta Dünya’nın tarihinden çekildi. Fakat onun kötü tohumları hala Nan Dungortheb’de yaşıyor ve çoğalıyorlardı. Fakat War Of Wrath (Öfke Savaşı) sonunda yok olan Beleriand’la birlikte Nan Dungortheb’de yaşayan örümceklerin büyük bir çoğunluğu yok oldu.

Yıkımdan az sayıda örümcek kurtulabilmişti. Bunlardan biridi Shelob idi. Kalan örümcekler Shelob önderliğinde Greenwood’a geldiler ve burada yaşamaya başladılar. Fakat onların bu ormana yerleşmelerinden sonra buranın ismi değişti ve Mirkwood oldu. Shelob bir süre sonra Mirkwood’dan ayrıldı ve Mordor’a gelerek Cirith Ungol’a yerleşti. Sauron’un ondan haberi vardı ve onun Cirith Ungol’dan geçmeye çalışan davetsiz yolcuları avlayacağını biliyordu. Bu yüzden Shelob’u Cirith Ungol’dan atmak gibi bir girişimde bulunmadı.

Güneşin Üçüncü Çağı’nın sonuna kadar Shelob Cirith Ungol’da, kalan örümcekler ise Mirkwood’da hakimiyetlerini sürdürdüler. Mirkwood’da kalan örümcekler hızla çoğadılar ama ne Ungolianth kadar ne de Shelob kadar güçlüydüler. Fakat oldukça fazla sayıdaydılar ve bu onlara büyük bir güç veriyordu. Kara lisanı ve Ortak Dil’i konuşabiliyorlardı.

Güneşin Üçüncü Çağı’nın sonunda Shelob Cirith Ungol’dan geçmeye çalışan Yüzük Taşıyıcısı Frodo Baggins ile yardımcısı Samwise Gamgee’yi durdurmaya çalıştı. Fakat nice insan ve elfi avlamış olan bu güçlü yaratık Hobbit Samwise tarafından kötü bir şekilde yaralandı. Bu sırada Mirkwood’da bulunan örümceklerle birlikte Sauron’un ordusu da yenilgiye uğratılmıştı. Sauron’un kötülüğünün son bulması ile başlayan yeni çağ örümcekler içinde son oldu. Birer birer yakalandıkları yerde avlandılar ve böylece Mirkwood’da örümceklerin hükmü sona erdi.

Fantezi Dünyası - Fantastik Resimler - Fantastic Pictures * Orta Dünya,Bilimkurgu,Mitoloji ** Science Fiction - Middle-earth

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu