Sen de İzle!

14 Ekim 2011 Cuma

Carl Sagan (1934 -1996 ) Kimdir ?

Carl Sagan (1934 -1996 )

Yazar Hakkında


Son yillarda, Isaac Asimov'la birlikte Bati dünyasinin en popüler bilim yazari kim diye sorulsa, verilebilecek tek bir yanit vardir: CARL SAGAN.

Türkiye'de ilk kez COSMOS adli kitabiyla taninan Carl Sagan'a uluslararasi ününü kazandiran yapiti
DRAGONS of EDEN / Cennetin Ejderleri olmustur. Amerika'da en çok satan 'bestseller' romanlarin düzeyinde satis rakamlarina ulasan, bir çok dile çevrilen Cennetin Ejderleri, insan beyninin ve zekasinin evrimi üzerine simdiye kadar yazilmis en açik seçik, en kapsamli yapittir.

Carl Sagan, Cornell Üniversitesi'ndeki Astronomi ve Uzay Bilimleri profesörlügü ve Gezegen Arastirmalari Laboratuvari Direktörlügü'nün yanisira, NASA'nin Olaganüstü Bilimsel Basari Ödülü'nün de sahibidir.

Mariner 9 uydusuyla Mars gezegeni üzerinde yaptigi arastirmalar dolayisiyla bu ödülü alan Sagan, aynca Pioneer 10 uydusuna, dünya disi zeki yaratiklara rastlamasi halinde iletilecek mesajin bir madeni plaka üzerine sekillerle çizilip konmasi fikrini veren bilim adamidir.

ABD ile SSCB arasindaki Dünya Disi Zeki Yaratiklarla Iletisim konulu konferansta Amerikan heyetinin baskanligini yapan Sagan. 1973'de uluslararasi astronotik ödülü olan Galabert Ödülü'nü kazanmistir.

Gezegensel Icarus dergisinin editörlügünü de yapan Carl Sagan, gezegenler, yasamin kökenleri, dünya disinda canli yaratiklarin bulunmasi olasiliktan üzerine yaptigi arastirmalarla büyük ün kazanmistir.

Carl Sagan, Cornell'den önce, Harvard, California Technology ve Stanford Tip Okullari'nda ögretim üyeliklerinde bulunmustur.

Pulitzer Ödüllü Sagan, Cosmos adli kitabinin televizyon çekimini de yönetmis ve bu diziyi TV'de sunmustur.Emmy ve Peabody ödülü alan Kosmos, 60 ülkeden 500 milyonu askin kisi tarafindan izlenmistir. Amerika'da ve bütün dünyada milyonlarca izleyicinin hayranlikla izledigi bir bilimsel egitim programinin da yaraticisi olmustur.
Ödüller
John W. Campbell,Nonfiction Book (1974)
Hugo,Nonfiction/Related Book (1981)
Locus,First Novel (1986)
Filmler
Mesaj
Makaleler

Fantezi Dünyası - Fantastik Resimler - Fantastic Pictures * Orta Dünya,Bilimkurgu,Mitoloji ** Science Fiction - Middle-earth

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu