Sen de İzle!

24 Ekim 2015 Cumartesi

Bilimkurgunun Zirvelerinde Dolaşan 9 Muhteşem Film

Bilimkurgunun Zirvelerinde Dolaşan 9 Muhteşem Film

Sağlam senaryoları ve yapım kaliteleriyle sadece bu türün meraklılarını değil, bilimkurguya soğuk bakanları bile büyülemeye aday 9 film!

1. 2001: Bir Uzay Destanı (2001: A Space Odyssey)

Efsanevi yönetmen Stanley Kubrick imzalı gerçek bir klasik. 1968 yapımı film, günümüzde bile pek çok bilimkurguda kullanılan sinema dili öğelerine ilham vermiş bir başyapıt.
 

2. Oblivion

Kalitesi ve derinliğe sahip senaryosuyla dikkat çeken Oblivion, 2013 yapımı etkileyici bir bilimkurgu.
 

3. Bıçak Sırt (Blade Runner)

Başrolünde Harrison Ford’u gördüğümüz 1982 yapımı bir Ridley Scott filmi. Blade Runner, distopia denen karamsar bir gelecek örgüsü üzerine kurgulanmış bilimkurgu türünün, belki de en iyi örneği.
 

4. Yıldızlararası (Interstellar)

2014 tarihli bilimkurgu için sadece şunu söyleyelim. İzleyen kişilerin çoğu Interstellar’ı hayatında izlediği en etkileyici filmlerden biri olarak niteliyor.
 

5. Wall E

O, insanların artık yaşamadığı bir Dünya’da gezegeni temizlemekle görevli bir robottur. Anlamlı mesajları olan 2008 tarihli Wall E, çocukların da izleyebileceği, hatta izlemesi gereken bir film.
 

6. Yapay Zeka

Bilimkurgu meraklıların kesinlikle kaçırmamaları gereken filmlerden biri de 2001 yapımı Yapay Zeka. Çoğu başarılı bilimkurgu gibi, romandan sinemaya uyarlanan bir film olan Yapay Zeka, gelecek tahmini üzerine ayrıntılı ve uzak ufuklu bir çalışma.
 

7. Ben Efsaneyim (2007)

Will Smith’in çok şey kattığı “I am Legand” aynı zamanda oldukça duygusal ve sarsıcı bir film.

8. Gerçeğe Çağrı (Total Recall)

Son iki sırayı, dünyanın yeni gündem maddelerinden olan Mars’da yaşamı konu edinen filmlere ayırdık. Bunlardan biri, sonradan tekrarı çekilse de öncelikle izlemeniz gereken 1990 yapımı, başrolünde Arnold Schwarzenegger’ın oynadığı Gerçeğe Çağrı filmi. Üzerinde ayrıntılı sinema çözümlemeleri yapılan, tartışılan düşündürücü bir film.
 

9. Marslı (The Martian)

Ve geçtiğimiz günlerde gösterime giren 2015 yapımı bilimkurgu The Martian. Nasa’nın Mars’da su bulunduğunu açıklamasından bir gün sonra ABD’de vizyona giren film dolayısıyla “Nasa filmin tanıtımını mı yapıyor?” tartışmaları ortaya atılmıştı.

Fantezi Dünyası - Fantastik Resimler - Fantastic Pictures * Orta Dünya,Bilimkurgu,Mitoloji ** Science Fiction - Middle-earth

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fantastik Orta Dünya (fantastic middle earth) Fantastik Edebiyat Bilim Kurgu